Hayvan besleme ve sağlığı konusunda tamamen yerli sermaye ile, Türkiye de üretip hem iç hem de dış pazarda yükleselen çizgisine ivme kazandıran, tek uzman kuruluş olan Farmavet International, FARMAZYME YEM ENZİMLERİ SERİSİNDEKİ yeni formülasyonları Türk kanatlı sektörüne gururla tanıttı.
Çeyrek asırdır Türk hayvancılığına hizmet eden Farmavet International, AR&GE yi sanayi ile paralel tutan felsefesi ile çalışmalarına devam ediyor. Bilimsel Çalışma Grubu ve Satış Ekibinin yarattığı sinerji ile Farmavet ekibi, Türkiye’nin dört köşesinde, en güncel gelişmeleri ve Dünya kanatlı sektörünün takip ettiği akımları, tartıştığı konuları, ülkemiz kanatlı sektörünün de takip etmesi için yola çıktı.
Turnelerinin ilk etabını sırasyla Çorum ,Konya, Adana ve Afyon’da gerçekleştirdi. Öte yandan Çorum’la eş zamanlı olarak da Balıkesir’de kanatlı sektörünün lider entegrelerinden Şeker Piliç ekibine 21 Ocak 2010’da Eken Prestij Otel’debir seminer yapıldı. Bu bilimsel toplantıda Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları AnaBilim Dalı Öğretim Üyesi Sn.Prof.Dr. Mustafa ERENsunumu ve teknik bilgilerndirmesi ile yer aldı.
Balıkesir hariç diğer şehirlerdeki seminerlere konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları AnaBilim Dalı Öğretim Üyesi Sn. Prof.Dr. Kemal KÜÇÜKERSAN katıldı.
Prof.Dr. Kemal Küçükersan ‘ın yemlerde enzim kullanımı hakkında yeni gelişmeleri, bilimsel literatürlerdeki son tartışmaları ve özellikle kanatlı rasyonlarında doğru enzim kullanımının ne denli önemli olduğunu keyifli bir sohbet ortamında anlatması katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.
21 Ocak 2010‘da Çorum Anitta Otel’de, Çorum ve çevresinden gelen kaılımcıların bulunduğu seminer oldukça ilgi topladı.
Prof. Dr. Kemal Küçükersan’ın derin teorik bilgisini yumuşatarak aktarabilme yetisi, yabancı bilimsel yayınlardan yaptığı alıntılar, samimi hitap biçimi ve üreticilerin soru sormaya başlamasıyla istenilen o ideal “üniversite – üretici” teması sağlanmış oldu. Zaten üreticiler de, hem seminer öncesi hem de seminer sonrasında soru yağmuruna tuttukları değerli bilim insanından oldukça yararlandılar.
Seminere dönecek olursak, Prof.Dr. Kemal Küçükersan’ın Ekonomik Yem Üretimi ve Yüksek Y.D.O. İçin Enzim Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve Farmazyme Yem Enzimlerini Seçkinleştiren Özellikler adlı sunumunda; enzim kullanırken bugüne kadar dikkat edilmeyen püf noktaların, NOP (Nişasta yapısında Olmayan Polisakkaritler) değerlerinin öneminin, enzimde spesifik ürünlerin yararınınaltı çizildi. Yumurta üreticileri ve broyler yetiştiricilerinin enzim kullanırken neleri göz ardı ettikleri ve daha ekonomik yem maliyeti eldelemek için nelere önem vermeleri gerektiği anlatılan sunumdansonra, Farmavet Bilimsel Çalışma Grubunun Farmazyme Yem Enzimlerini Seçkinleştiren Özellikler konulu sunumu, üreticilerin akıllarındaki “Peki hangi enzimi kullanmalıyız?” sorusuna adeta bir cevap niteliğindeydi.
Son derece verimli geçen Çorum Semineri sonrasında, Farmavet International Yem Enzimleri Seminerleri bu defa 2 Şubat 2010’da Konya Rixos Otel’deidi. Konya ve çevresinden katılan birçok yumurta üreticisinin ve broyler yetiştiricisi seminer vesilesi ile bir araya gelip fikir alış-verişinde bulundu.
Hemeniki gün sonra, 4 Şubat 2010’da Adana Seyhan Otel’de Adana ve çevre illerden gelen yumurta üreticisi ve broyler yetiştiricisinden oluşan konuk grubu ile seminer gerçekleşti.
Tümkatılımcıların soru ve yorumlarıyla katıldığı, oldukça interaktif, sıradışı bir seminer gerçekleşti. Adeta bir yuvarlak masa toplantısı gibi, son 20 dakika hem sayın Profesöre sorular soruldu, hem de üreticiler arasında sektörel bilgi paylaşımı gerçekleşti. Yemek saatini bile unutturan keyifli konuşmalar yemekte de devam etti.
9Şubat 2010’da Afyon Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleşen 2010 Kış turnesinin son ayağı da oldukça faydalı geçti.
FarmavatInternational’ın yıllardır en çok tercih edilen ürünlerinin arasında gelen FARMAZYME Yem Enzimleri Serisi 2010 yılı itibariyle yeni formülasyonlarıyla pazara muazzam bir giriş yaptı. Nitekim Nijerya’da bile kullanılan FARMAZYME’in başarılı sonuçları İngiltere’deki British Society of Animal Science(İngiliz Hayvan Bilimleri Topluluğu) yayınlarından Pig Information’ın Nisan 2008 sayısında yayınanmıştır. Bu da başarının ayrı bir kanıtı olsa gerek.